Airsmile
Uw glimlach is aan ons toevertrouwd.
Onzichtbaar uw tanden recht? Dat kan met de Airsmile!
Als u ontevreden bent over de stand van uw tanden, kunt u deze bijstellen met een beugel. Naast de bekende slotjesbeugel is er nu een beugel die uitneembaar en nagenoeg onzichtbaar is: AirSmile, ideaal als u liever een beugel wilt die u niet ziet.
Airsmile is vooral geschikt voor eenvoudige behandelingen. Zowel volwassenen en jongeren kunnen hiermee worden behandeld. Voor ingewikkelde behandelingen sturen we u door naar de orthodontisten met wie wij samen werken.
Een Airsmile behandeling is een serie van doorzichtige, uitneembare en op maat gemaakte aligners (hoesjes). De aligners zetten de tanden en kiezen geleidelijk recht. De aligners worden iedere twee weken vervangen door een nieuwe set. Hierdoor komen uw tanden uiteindelijk weer netjes recht te staan.
Voordelen
- Het is op maat gemaakt waarbij iedere aliger (beugel) een periode werkzaam is
- De aligners (beugels) zijn uitneembaar, bijvoorbeeld tijdens eten, drinken en tandenpoetsen. Uw gebit schoonhouden is daardoor ook veel gemakkelijker.
- Effectief, met airsmile kunt u de virtuele resultaten en het behandelplan bekijken nog voor de behandeling begint. Zo kunt u zien hoe de tanden staan als de behandeling eenmaal is afgerond.
- Comfortabel, de aligners (beugels) zijn prettiger te dragen, een slotjesbeugel kan in de wangen en lippen prikken.
- Transparant, de aligners (beugels) zijn bijna onzichtbaar. Niemand zal er iets van merken als u deze bijna onzichtbare aligners draagt. Hierdoor kan Airsmile naadloos in uw dagelijks leven worden ingepast.
Kosten
De behandelkosten zijn opgebouwd uit techniekkosten voor de aligners en tandartstarieven. Het totaalbedrag is afhankelijk van de gewenste correctie. Een gemiddelde correctie in alleen de boven- of onderkaak kan vanaf €1890,-. Wanneer beide kaken behandeld worden en/of wanneer er sprake is van een grotere correctie dan lopen de kosten richting de €2.800,- tot 3.200,-.
De vergoeding is in de meeste gevallen gelijk aan die van een slotjesbeugel.
Kijk de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering daarvoor na. Op Independer is ook informatie daarover te vinden.
Orthodontie tips!!
Wat je kan eten met een beugel
Of je nu een beugel hebt of niet; een uitgebalanceerd dieet wordt vanwege de bekende gezondheidsvoordelen altijd aanbevolen. Snijd gezonde, harde etenswaren als wortels en appels in kleinere stukjes. Hierdoor vormen ze een minder grote bedreiging voor je beugel.
Wat je niet kunt eten met een beugel
Als je een beugel hebt, is het belangrijk om bepaalde voedingsmiddelen te mijden die je kans op gaatjes of schade aan je beugel vergroten. Eet wat minder snoep, chips en frisdrank. Suiker- en zetmeelrijke voedingswaren veroorzaken zuurhoudend tandplak, dat kan leiden tot tandbederf en tandvleesaandoeningen. Plakkerige, taaie zoetigheden zoals karamel kunnen de draden beschadigen en de slotjes losser maken. Dit kan niet alleen pijnlijk zijn, maar het kan er ook voor zorgen dat de behandeling langer duurt. Met andere woorden: als je je niet aan de regels houdt, kan het zijn dat je nóg langer aan je beugel vastzit.
Eet geen:
- Karamel en kleverige chocoladerepen
- Hele plakkerige pindakaas of pindakaas met stukjes
- Harde snoepjes
- Noten
- Taaie snoepjes, toffee of gummibeertjes
- Popcorn
- Kauwgom
Wees voorzichtig met het eten van:
- Taai brood, zoals bagels – breek ze in kleine stukjes
- Chips – eet ze voorzichtig en maar één tegelijk
- Maïskolf – haal het van de kolf af
- Appels en wortels – snijd ze in kleine stukjes
- Frisdrank en suikerrijke drankjes – vermijd ze waar mogelijk. Het drinken van teveel suiker kan leiden tot tandbederf.
- Blijf ook uit de buurt van harde, krokante snacks. Deze snacks, inclusief popcorn, noten en hard snoep, kunnen de beugel breken of ervoor zorgen dat deze minder goed werkt.
- Tot slot: kauw niet op harde dingen, zoals ijs, pennen, potloden of vingernagels.
Tandenpoetsen vaste beugel
Als orthodontische patiënt geef je al blijk het belang in te zien van gezonde tanden. Een voorwaarde daarvoor is goed poetsen. Met een vaste beugel is dat een stuk lastiger, maar met
wat extra tijd en aandacht is het goed te doen.
Welke tandpasta?
Gebruik een tandpasta met fluoride; kies zelf merk en smaak die je prettig vindt.
Welke tandenborstel?
Gebruik een tandenborstel met een rechte steel en met een kleine borstelkop. De haren van de
borstel moeten van nylon zijn en vooral niet te hard: soft of medium. De borstelkop moet een
glad oppervlak hebben: geen profiel